gratis verzending vanaf € 150
gratis verzending vanaf € 150

INFORMATIE OVER LED PLAFONDS

EEN STIJLVOL PLAFOND ON A BUDGET - EEN GEËXTRUDEERD POLYSTYREENSCHUIM (XPS) KOOF GEEFT ELKE RUIMTE MEER UITSTRALING.

Leuk hoor, die voorjaarskriebels die ervoor zorgen dat we van alles in huis willen veranderen. De tuin opnieuw aanleggen, de badkamer renoveren, een nieuwe laminaatvloer op zolder, de keukenkastjes laten wrappen, allemaal klusjes met een te gek resultaat. Klussen die alles bij elkaar toch een flink gat slaan in je budget én ook tijd en inzet van je vragen. Er zijn dan altijd dingen die blijven liggen omdat je óf geen zin meer hebt óf omdat je er gewoon het geld niet meer voor hebt. Van die kleine klusjes als bijvoorbeeld de plinten plaatsen, sierlijsten langs je opnieuw gespoten of geschilderde plafond bevestigen. Een ruimte krijgt meer sfeer en uitstraling door mooie kooflijsten maar ja, tijd en geld he. En tóch is het mogelijk om je plafond stijlvol aan te kleden met kooflijsten die betaalbaar zijn en die te monteren zijn in een handomdraai! Polystyreenschuim kooflijsten staan net zo mooi als houten, ze hebben alleen wat meer voordelen!

EEN HUIS MET KARAKTER

Een hutje op de hei, een appartement in een groot complex, een rijtjeshuis, een charmante jaren ’30 woning, je kunt van al deze woningen een huis met (meer) karakter maken door zelf wat mooie elementen toe te voegen. Een koof langs het plafond geeft je mogelijkheid om verlichting te plaatsen daar waar je dat zonder koof niet zo snel zou doen. Een perfecte partner voor een optimaal verlichtingsplan dus. Maar waar te beginnen als je een koof wilt plaatsen?

 

  • Welk materiaal moet ik gebruiken?
  • Wil ik verlichting en wat voor verlichting?
  • Welke maten zijn er en welke moet ik aanhouden?
  • Laat ik het door iemand anders monteren of doe ik het zelf?
  • Wat zijn de kosten?

 

EEN HOUTEN KOOF VERSUS EEN PIEPSCHUIM KOOF. WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN KOOF VAN POLYSTYREENSCHUIM?

Van oorsprong is een koof gemaakt van hout alleen, hout is best zwaar en daardoor ook minder handig te verwerken. 

Polystyreenschuim is natuurlijk vele malen lichter, je snapt het voordeel? Daarnaast is hout ook vatbaarder voor vocht en dus schimmel etc. Gaat het zaakje uiteindelijk rotten moet je je houten koof weer vervangen en kost het dus weer geld en moeite. De moderne koof is gemaakt van XPS-polystyreenschuim en dat heeft eigenlijk alleen pluspunten. De voordelen van XPS-polystyreenschuim:

Wil je koofverlichting?

  • XPS-polystyreenschuim is veel steviger dan het traditionele EPS-piepschuim
  • Omdat XPS-polystyreenschuim zo licht is kan het heel gemakkelijk verlijmd worden tegen je plafond. Daar hoef je dus niet een half uur met je arm ter ondersteuning onder te blijven staan.
  • Als hout beschadigd wordt moet het meestal vervangen worden, als polystyreenschuim een beschadiging oploopt kun je die wegwerken met plamuur. Laagje verf erover en klaar ben je.
  • Polystyreenschuim is vochtbestendig en dus is de kans op schimmels erg klein, gaat het niet rotten en is de levensduur dus veel langer dan die van een houten koof. Duurzamer dus ook.
  • Dit soort polystyreenschuim is erg milieuvriendelijk omdat het heel goed recyclebaar is.
  • Wat kost polystyreenschuim? Nou, in vergelijking met hout of gips is polystyreenschuim echt een soort ‘budgettip’ voor je plafond! 

 

Als je nog even terugdenkt aan het verhaal over het verlichtingsplan dan weet je nog dat je voor een optimale verlichting van je huis op best veel plekken verlichting moet hebben. Aan het plafond hangen we vaak alleen maar bij de lichtpunten een lamp of spots. Met koofverlichting zijn de mogelijkheden veel diverser. Ook in je koof kun je kiezen voor diverse verlichtingssoorten. Verlichting gebruiken we om sfeer in een ruimte te creëren maar in het donker is het juist ook heel functioneel. Wat je dus gaat gebruiken in je koof ligt aan de functie van de ruimte. Indirect licht (zacht en diffuus) voor sfeer, direct (bijvoorbeeld gericht op een bureau, leeshoek of kunstwerk) is functioneel/handig. Voor je koofverlichting kun je kiezen uit LED strips voor het indirecte licht en voor LED spots voor het directe. Een combinatie van die twee kan natuurlijk ook (hoe handig) en daarmee zie je meteen het voordeel van het hebben van koofverlichting. Een multifunctionele én stijlvolle toevoeging aan je kamer. Light at home heeft vier series in hun assortiment, namelijk:

 

  • RGB-serie - voor LED Strips (multicolor)
  • SP-Serie - voor LED spots
  • LS-Serie - voor LED strips